Over mij

Ik ben Eveline, 33 jaar en woon in Utrecht. Ik ben opgegroeid in Westbroek, nabij Utrecht, waar ik kon genieten van het buitenleven en de dieren om mij heen. Op mijn 9e ben ik naar Utrecht verhuisd. Na de havo heb ik door Australië gereisd en daarna ben in Sociaal Pedagogisch Hulpverlening (SPH) gaan studeren aan de Horst/Hogeschool Utrecht in Amersfoort.

Tijdens het eerste jaar van SPH heb ik stage gelopen op een jongereninternaat bij de “Ponyclub”. Hier kregen de jongeren paardrijles en werkten we op, met en bij de paarden, aan leerdoelen van de kinderen. Ik kon daar zien en ervaren hoe dat voor die kinderen was en hoe goed dat werkte. Niet bedreigend, zonder oordeel en emotioneel veilig. Ik heb erg genoten van die stage en ik heb daar veel geleerd. Toen wist ik al, dit zou ik graag willen doen later; mensen helpen met hulp van paarden.

In het tweede jaar van SPH heb ik stage gelopen op een woongroep in de verstandelijk gehandicaptenzorg. De 9 jaar daarna heb ik in de verstandelijk gehandicaptenzorg gewerkt. Ik heb hier met kinderen, jongeren en (jong)volwassenen gewerkt, met name met een ernstige of matige verstandelijke beperking, later ook met EMVB. Na jaren op de woongroep(en) gewerkt te hebben heb ik een uitstap mogen maken naar dagbesteding en naar de ambulante begeleiding. Ik heb in de jaren in de verstandelijk gehandicaptenzorg ook veel geleerd van alle bijkomende problematiek die deze kinderen en volwassenen hadden zoals moeilijk verstaanbaar gedrag, epilepsie, autisme, hechtingsproblematiek e.d.

In 2011 kwam Valentino, een prachtig mooi, lief en onzeker paard, in mijn leven. In de jaren daarna heb ik veel van en met hem mogen leren en ik vond het erg bijzonder om dit te ervaren. Ik leerde mezelf beter kennen en deed veel nieuwe kennis, ervaringen en vaardigheden op. Toen besloot ik mijn droom waar te maken om mensen, samen met paarden, te mogen helpen. In 2014 ben ik begonnen met de opleiding tot Equine Assisted Coach (paardencoach) bij opleidingscentrum de Keulseweg. In juli 2016 heb ik deze opleiding afgerond. In december 2016 ben ik gestopt met werken in de verstandelijk gehandicaptenzorg zodat ik me volledig kan richten op mijn eigen praktijk.

Persoonlijke eigenschappen

Anderen beschrijven mij als toegankelijk, sensitief en warmhartig. Ik ben respectvol, heb een luisterende houding en goede afstemmingsvaardigheden. Met veel liefde om het wezen van mens en dier tot zijn recht te laten komen.