Overtuigingen en ideeën

Hallo allemaal,

Ken je dat? Dat je allemaal overtuigingen en ideeën over jezelf hebt? Waar je goed in bent, waarin niet, wat je stom vindt of juist leuk, of vies, wat je nodig hebt enz. Dat je dik bent, een grote neus hebt, verlegen bent, heel sociaal bent, of juist niet, niet van appeltaart houdt, je feestjes heel leuk vindt, dat je niet sportief bent of juist wel enz. enz..

Soms zijn die heel nuttig, maar meestal niet, ze kunnen je namelijk ook heel erg beperken. Want wat nou als er opeens een appeltaart is die je wel lekker vindt? En je die zomaar misloopt door je eigen overtuiging dat je niet van appeltaart houdt?! Dat zou toch jammer zijn. Of wat nou als je nooit sport, omdat je toch niet sportief bent, maar daardoor nooit de sport ontdekt die bij je past. Wat nou als…

Ik heb ook deze overtuigingen en ideeën over mezelf. De afgelopen tijd probeer ik ze meer los te laten, meer met een open houding te leven, of in ieder geval, me bewust te worden van deze ideeën en overtuigingen. Ik probeer het leven nu meer open en blanco te benaderen.

Één van de overtuigingen die ik over mezelf heb is dat ik niet goed ben in taal en schrijven. Ik ben dyslectisch, ik maak vaak kromme zinnen, kan niet altijd op de juiste woorden komen. Daarnaast ben ik perfectionistisch (nog zo’n lekkere overtuiging). Kortom, het is geen goed idee om blogs, ideeën, tips en informatie te schrijven en te delen op mijn website en Facebook-pagina. Dan kom ik niet deskundig en professioneel over (nog een leuke overtuiging). Ik dacht altijd; beter goed gejat, dan slecht bedacht.
Ik was dan ook druk bezig met leuke artikelen, filmpjes e.d. aan het verzamelen die ik met jullie kon delen. Ik vond dit leuk om te doen, heb er veel van geleerd en kon mezelf hier ook mee inspireren. Waar ik alleen tegenaan liep was dat ik A) nooit origineel was, alles was nl. allemaal al eerder gedeeld. B) de inhoud was nèt niet wat ik zocht, ik dacht er zelf net iets anders over of het sluit net niet bij mij aan.  En C) jullie leren mij niet kennen. Wie ben ik nu, wat zijn mijn ideeën, wat doe ik nu in mijn praktijk en waarom?

Omdat ik groot voorstander ben van practice what you preach, heb ik vandaag mijn overtuigingen aan de kant gezet en ben begonnen aan mijn eerste stukje te schrijven voor mijn website. Zie hier het resultaat. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Welke overtuigingen en ideeën heb jij over jezelf? Wat leveren ze je op? Wat zou er gebeuren als je ze meer los laat? Leuk als je dat wil laten weten in een berichtje hieronder.